A lián álma

posted in: Tudatosság | 1
FacebooktwitteryoutubeinstagramFacebooktwitteryoutubeinstagram

A valóság emlékére. Ne akard érteni, mert leírni sem lehet, bár minden szó igaz…

doragyula_ebredesek_a_lian_almaEgy kék szem belém tekint. Jó utat…! – mondja és meghajol…

… és csend…

… és itt vagyok…

… és csak figyelem magam.

Lassan betölt a csend…

Majd…

Halkan – Csörgő rezzen – zizzen – csörren – eső cseppen – fröccsen – cseppje levélen rezzen – erdő szisszen – motoz a csendben – lián lelke lebben – éled minden.

Madár hangja sípban – sámán hívja, jól van – dzsungel lelke itt van – tolla reppen – minden rendben.

Dobban a hullám – lelkedbe toppan – a sámán, ha táncol – mindenhol ott van – vele moccan minden – mondanád: ilyen nincsen.

Eső csurran – füstben minden – madár hallik – színe pördül – csoda körben – ott a füstben együtt minden – élő fény cikázik itt bent.

Örvény hajlik – éled a lét – moccan a kép – szilánkra szét – fordul tánca – benne a füst – színes az örvény – ezer a kép – mi ez a lét? – sok vagy elég? – akarok még! – mutass-mutass még!

Sárkány int és megmerít – örvény teste kékbe hív – pikkelyének éle kés – ezer szemmel csak figyel – tudja, hogy még nem hiszel. Lángot fúj és elrepít – pokolra visz, darabra tép – százezer rém táncát járja – beléd bújik nincs hatalma – gyönyörű szörny ezer képpé –én vagyok mind mindörökké.

Rezzen a gongggggg – hullámot bont – kék a térbe – teret kitöltő – képet széttörő – végtelenbe fénylő – benne a harcos meghajol – jaguár körme szívéig hatol és simogat.

Csak engedem – itt minden egy velem

Ezer szivárvány szilánkja örvény – születik benn állat és növény – holt és élő – remegve szerető – szörnyeket ölelő – táncában gyötrő – pörgő formája szüntelen meg nem szűnő létező.

Madárnak szája – kígyónak lába – jaguár szárnya – sárkány a lángban – dzsungel a táncban – gépek a lázban – aranyból minden – hajó a fényben – félelem nincsen, csak amit hozol.

De ki vagyok én? – páncélban – kékben – lebbenő térben – körben az alkotók – fordul felém minden – színét váltva – nincs formája – szikrázva járja a végtelent – ezer képe széthullva épít – örvénye szédít – itt vagyok, én vagyok, jelen vagyok – átitatva mindent tudok – mi az az egy, és miért mindegy hogyan érted mi a mind egy.

Engedd, engedd – nincs hatalma – nincs tested, hogy megharapja – maradj tiszta – agyarral marcangolni – nincsen benne semmi – minden csak rossz holmi – a jelenben honolni. Értem a kérdést – minden koan színét – a régiek csínyét, ahogy nevetnek – elveszett elmédben hevernek – egyszerű minden – egy kérdés sincsen – csengő hang az érzés – szól a gitár húrja – szétesett a forma – fémből és fényből – színből és ízből – látszat csak minden – szivárvány vérerek – itt vagyunk mind veled – arcok kristályból – hegyek korálból – testem mozaikból – kilégzett kígyók – gyönyörű, hogy így volt.

Lények a fényből – képek az égből – fémből és kékből – izzón a létből – fogaskerékből – kőből és légből – ezer ízelt lábbal – apró kis mintával – érzésnek színe látható képből – bíborszín kapcsolat – a mindenség napfonat – átfolysz és átitat – láthatod önmagad –megérted, hogy ki vagy.

Öreg hajó zátonyra fut – gitár hangja kéken rezeg – életre kel és körbe fut – száraz deszka – zöld színű pixelek – hatalmas nagy hajó újonnan díszeleg – vele mennek mind az emberek – színtelen barlang –pengeél szűk falak – a hely egy rémület – benne egy kisgyerek – bíbor magzatként benne fényeleg – fénye felizzik – kilép egy emlék és meghajol – szürke barlang bíbor templomba fordul – aranyban izzó sárkány szeme visszanéz és elnyel – körben örvénylő pikkely-pixelek – a gitár húrján kék élet remeg – pattanó hang a szín – arany rémséges gyönyörű szörnyeteg – acél hegyeken átúszva lélegzek, követ – a lények köszöntenek – szivárvány pörrenő pixelek – mind-mindből én leszek – és te testvér? –  mutasd arcodat – tűzszínű korona díszíti homlokad – öreg a test és nem beszél – szemed vigyázza a lépteket – és te fehér asszony? – hattyú fátyol – lebbenő tánc áthatja az életet – és én? – neonkék szemkötő – vak vagyok – hegytető – létezőt érező – arany kristály torkomban remeg – mindent értek, figyeljetek – szóban ezt nem lehet – a nő hol lehet? – olvadnak eggyé mind a régiek – nem vár meg, csak tánca jő – lényével hívogat – ölelve, széthullva elszalad – őrvénye elrezeg – összeáll felnevet – hullámzik, integet – milliárd formában körbemegy – testemen fényjelek – szállni vele azt hogy lehet? – velem csak táncba megy – eltűnik – itt remeg – értsd már meg egy veled – bölény szemben veled – szemében rubinfény üzenet – öklelni jő, a föld megremeg – egyek vagyunk, szól az üzenet – ölhetsz és ölhetek – a tett nem számít, csak a tisztelet – a mindenség szétpörrent – szivárvány színe lett – szörnyekkel egybelett vöröslő pára a szeretet – tépik a testemet – én lakok bennetek – nem bánthatsz engemet – fogad szívembe megy – szétfolyok, nevetek – nincsen csak szeretet – pokloknak színe van – uw szín fellegek – te döntesz mit lehet – félhetsz és elmehetsz – szerethetsz, itt lehetsz – nincs semmi ellened – lassan megértheted, milyen különbség, hogy értelek vagy értelek.

A csörgőnek hangja van, a hajnalban benne van, ébredve szűn a kép, a vízáldás jő és megfogan. Tudom, hogy értenéd, ha lenne róla kép.

De jó lenne sejtened, hogy mit jelent, az egy veled…

… hogy nem kell keresned…

… hogy nincs miért az égre emelned szemed…

… hogy a létezés áthat téged és engemet…

… hogy, látlak téged…

… és hogyha te is látnál, nem lenne gyűlölet…

 

Dora Gyula

Köszönöm, hogy erre jártál…!
_/\_

 

Ha szeretnél az ismerőseid között tudni, akkor nyugodtan jelölj be. Megtisztelsz.

Ha tetszett amit írtam, hálás lennék, ha egy kattintással jeleznéd ezt nekem a LIKE gombon. Nekem ez sokat jelent…

Ha az Ébredések facebook oldalán csatlakozol hozzánk, olyan írásokkal is kapcsolatba kerülhetsz, melyeket itt nem teszek közzé.

 

Ha szeretnéd, hogy elküldjem neked a következő írásaimat, vagy értesülj a programokról, kérlek kattints a gombra. Nyugodj meg! Adataidat senki más nem látja vagy kapja meg és egyetlen kattintással bármikor leiratkozhatsz.

 

Olvasnék még tőled

 

 

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

  1. Szalai Csabáné Erika

    Kedves Gyula
    Nagyon tetszenek az írásaid , egyet sajnálok hogy pár jelszóval védett amit én nen ismerek azokat is szí esen olvasnám pedig
    Tiszelettel Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük